Data en tijden

 • Donderdag 6 juni, 08.00 – 12.00 uur, Hanzepand Doetinchem
 • Woensdag 26 juni, 08.00 – 12.00 uur, Hanzepand Doetinchem
 • Donderdag 26 september, 08.00 – 15.00 uur, Hanzepand Doetinchem
 • Donderdag 17 oktober, 08.00 – 12.00 uur, Hanzepand Doetinchem
 • Donderdag 21 november, 08.00 – 12.00 uur, Hanzepand Doetinchem
 • Donderdag 19 december, 08.00 – 12.00 uur, locatie volgt t.z.t.

Waarom de CSRD Leerkring?

Met de deadline van 2025 in zicht is nu het perfecte moment om te beginnen met de voorbereiding. De CSRD stelt specifieke eisen aan jouw rapportageproces. In samenwerking met duurzaamheidsexpert Robin Good zorgen we er met de Leerkring voor dat jij en jouw bedrijf volledig voorbereid zijn om de CSRD-richtlijnen.

 

Onze Leerkring maakt dit proces overzichtelijk door je stap voor stap te begeleiden bij het opstellen van jouw duurzaamheidsrapport. Je krijgt handvatten om de duurzaamheidsdoelen van jouw bedrijf te verweven met de dagelijkse bedrijfsvoering en rapportage.

Kortom, praktische kennis en waardevolle inzichten over het implementeren van CSRD in jouw bedrijfsstrategie. We stomen je klaar om deze nieuwe regelgeving niet alleen praktisch toe te passen, maar ook om te zetten als kans voor duurzame groei en innovatie!

En natuurlijk staat het ontmoeten en delen van ervaringen met andere CSRD-plichtige bedrijven centraal.

Voor wie?

De CSRD Leerkring is er voor bedrijven die vanaf 2025 moeten voldoen aan de CSRD-eisen en dan specifiek voor diegenen die strategisch verantwoordelijk zijn voor implementatie van deze nieuwe regelgeving.

 

Als de nieuwe regels rond de CSRD nog niet voor jouw bedrijf gelden, maar je toch graag op tijd klaar wilt zijn voor wat er komt, of als je om andere redenen nu al wil beginnen met duidelijk rapporteren over duurzaamheid, stuur ons dan een e-mail: duurzaamheid@bonsenreuling.nl.

Samenwerking

De CSRD Leerkring is ontstaan uit een samenwerking van BonsenReuling, Stolwijk Kelderman en Robin Good. De combinatie van de expertise van deze organisaties zorgt voor een sterke formule en unieke aanpak.

 

Over Robin Good

Met bijna 25 jaar ervaring mogen de mensen van Robin Good zich pioniers van duurzaamheid in het bedrijfsleven noemen. Met een team van enthousiaste en gedreven professionals die geloven in de kracht van duurzaamheid, helpen zij je graag om jouw organisatie op een praktische, betaalbare en plezierige manier te verduurzamen. ‘Sustainability with a smile’.

 

BonsenReuling & Stolwijk Kelderman

De accountants van BonsenReuling en Stolwijk Kelderman werken voor jou met een focus op CSRD. Ze delen hun uitgebreide kennis van finance, het inrichten en controleren van processen en rapportages en betrouwbaarheid van cijfers. Net zoals ze dat normaal gesproken doen voor jaarrekeningen, maar nu met het oog op niet-financiële bedrijfsprestaties.

Partners

De Leerkring CSRD is mede mogelijk gemaakt door onze partners Oost NL en RCT Gelderland.

Aanpak

Onze experts nemen je mee in de wereld van de CSRD. Met een praktische en interactieve aanpak is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en krijg concrete handvatten om CSRD in jouw bedrijf te integreren. Je gaat niet alleen naar huis met nieuwe inzichten, maar ook met een netwerk van gelijkgestemden. Oftewel:

 • Praktijkgerichte sessies met diepgaande kennis over CSRD;
 • Actuele inzichten en voorbeelden;
 • Netwerkmogelijkheden met andere CSRD-plichtige bedrijven;
 • Concrete handvatten om duurzaamheidsrapportage in jouw bedrijf te integreren.

Investering voor deelname

De deelname voor het complete programma bedraagt: € 4.500 (excl. btw) per deelnemend bedrijf (maximaal drie personen per bedrijf). Deze investering omvat alle sessies en benodigde materialen om jouw bedrijf volledig voor te bereiden op de CSRD.

Speciale software tijdens de CSRD Leerkring

De CSRD kan best uitdagend zijn voor een organisatie. Uit ervaring weet Robin Good dat goede software daarbij onmisbaar is. Je moet niet alleen een berg data verzamelen, maar om die data te krijgen heb je vaak de hulp van anderen nodig. En laten we eerlijk zijn, dat gaat je niet lukken met alleen Excel-sheets.

 

Zo’n handige tool is Global Sustainable Enterprise System (GSES). Om je te laten zien wat het kan betekenen voor het CSRD-proces, krijg je tijdens de Leerkring gratis toegang tot deze software.

Veel organisaties gebruiken dit platform al, niet alleen voor CSRD, maar ook voor allerlei andere duurzaamheidsrapportages en standaarden, zoals EcoVadis of B-Corps.

Deze software is onderdeel van de Leerkring, dus je kunt het zonder extra kosten gebruiken zolang de CSRD Leerkring duurt. Uiteraard ben je niet verplicht om na de Leerkring deze tool te blijven gebruiken.

Thema per sessie

Het programma bestaat uit zes interactieve sessies verspreid over 2024. Iedere bijeenkomst behandelen we een thema waar we mee aan de slag gaan. En natuurlijk delen we actuele ontwikkelingen, praktische voorbeelden en helpen we je met het verder in- en aanvullen van je duurzaamheidsrapport.

6 juni – Stakeholdersanalyse
26 juni – Dubbele materialiteit
26 september – Environment
17 oktober – Social
21 november – Governance
19 december – Slotbijeenkomst

6 juni – Stakeholdersanalyse

We brengen in kaart welke belanghebbende we moeten betrekken bij onze rapportage.
Duurzaamheid draait om de impact van jouw acties op de wereld, waarbij de rol van iedereen die betrokken is bij jouw bedrijf – de stakeholders – cruciaal is.
Binnen de CSRD is het belangrijk om eerst te bepalen wie deze stakeholders zijn, hoe ze jouw bedrijf beïnvloeden en andersom, vooral in relatie tot verschillende duurzaamheidsthema’s. Niet alle stakeholders zijn bij elk thema even belangrijk.
Het kiezen van de meest relevante stakeholders is een eerste belangrijke stap, ondersteunt door diverse tools die het proces vergemakkelijken. Deze sleutelfiguren zijn vervolgens essentieel in de ‘dubbele materialiteitsanalyse’ waarbij je samen de prioriteiten bepaalt en kijkt hoe de samenwerking verbeterd kan worden.

 

08.00 – 12.00 uur

26 juni – Dubbele materialiteit

We bepalen de materiële onderwerpen voor onze rapportage.

 

08.00 – 12.00 uur

26 september – Environment

We behandelen de impact die wij maken op het milieu en de impact die het milieu heeft op onze organisatie.

 

08.00 – 15.00 uur*

*Let op! Deze sessie bestaat uit twee dagdelen en duurt van 08.00 tot 15.00 uur.

17 oktober – Social

Hoe gaan we om met de medewerkers in ons bedrijf en in de waardeketen? En welke invloed hebben wij op de mensen om ons heen?

 

08.00 – 12.00 uur

21 november – Governance

We behandelen de systemen en structuren die nodig zijn om onze doelen te halen.

 

08.00 – 12.00 uur

19 december – Slotbijeenkomst

We presenteren onze bevindingen en plannen aan onze stakeholders en gaan met ze in gesprek.

 

08.00 – 12.00 uur

Aanmelden voor CSRD Leerkring 2024

Aanmelden CSRD Leerkring 2024

Ik wil me aanmelden voor de CSRD Leerkring 2024.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Klik hier voor de inschrijfvoorwaarden. Je ontvangt de factuur van Robin Good.

Robin Klokgieters MSc MFP CFP®

Manager duurzaamheid en financiële planning

0544-39 33 33 r.klokgieters@bonsenreuling.nl Stuur een bericht

Meer weten over wat we allemaal doen?

Plan een afspraak met één van onze specialisten.