Jaarrekening beoordelen voor stakeholders

De beoordelingsverklaring gaat inhoudelijk nog iets dieper dan een samenstellingsverklaring. Tijdens deze werkzaamheden kijken onze accountants verder dan puur de cijfers, er wordt namelijk meer ingezoomd op de administratieve processen. Hoe de processen verlopen en hoe bepaalde zaken worden afgedicht.

 

Een beoordelingsverklaring geeft meer zekerheid en vertrouwen aan de jaarrekening. Het kan zijn dat derden hierom vragen, denk aan externe toezichthouders, aandeelhouders, bestuursleden of andere belanghebbenden.

 

Het is goed om te realiseren dat een beoordelingsverklaring meer zekerheid geeft dan een samenstelverklaring, maar dat het nóg geen volledige zekerheid betreft. Is het voor jouw organisatie, bijvoorbeeld vanwege de omvang, noodzakelijk dat er meer zekerheid wordt verkregen? Lees hier dan informatie over onze controleafdeling.

Terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de jaarrekening

Met het doorlopen van bovenstaande stappen heb jij als ondernemer financieel inzicht in jouw onderneming. De jaarrekening geeft handvatten om naar de toekomst te kijken, maar er wordt ook nog even achterom gekeken. Onze accountants bespreken met jou of de gestelde doelen zijn behaald en of de doelen voor de toekomst nog realistisch zijn. Wij staan naast jou als ondernemer en voorzien jou proactief van advies.

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact staat centraal in onze dienstverlening. Wel zo prettig om een vast aanspreekpunt te hebben. Om te sparren en vragen te stellen wanneer jij daar behoefte aan hebt! Onze adviseurs verdiepen zich altijd in jou en jouw onderneming, zodat zij jou altijd van het juiste (proactieve) advies kunnen voorzien. Alleen op deze manier kunnen wij van toegevoegde waarde zijn en jouw onderneming van het beste advies voorzien.

Breed scala aan expertises

Naast dit vaste aanspreekpunt profiteer je natuurlijk ook van de kennis van de rest van ons team. BonsenReuling heeft een breed scala aan expertises in eigen huis. Vanuit verschillende perspectieven kijken we naar jouw organisatie. Zo houden we een brede blik en zijn we op alle punten scherp.

 

Zoek jij naar een adviseur die jou helpt met de juiste keuze te maken over de mate van zekerheid? Iemand die meedenkt en jouw organisatie naar een hoger niveau tilt? Neem dan contact op met onze specialisten, zij denken graag met jou mee!

Meer onderwerpen over accountancy

BonsenReuling biedt een breed scala aan accountancy-diensten. Wij nemen graag de totale financiële administratie van jouw onderneming uit handen.

 

Of het nu gaat om het samenstellen, beoordelen en controleren van een jaarrekening, het uitvoeren van financiële audits of het opzetten van een managementinformatiesysteem. Met accountancy van BonsenReuling komen jij én jouw onderneming echt verder.

Meer weten over wat we allemaal doen?

Plan een afspraak met één van onze specialisten.