Hoe vind ik de juiste weg?

Je vraagt je waarschijnlijk af, kan ik voor mijn bedrijf een regeling of subsidie krijgen voor innovatie? En hoe kan ik dit dan financieren?

 

Om deze vragen beantwoord te krijgen is specialistische kennis van belang, de fiscale afdeling van BonsenReuling is gespecialiseerd in innovatieadvies. Wij kijken met een totaalbeeld naar jouw onderneming en doen er alles aan om geen kansen onbenut te laten. Wij begeleiden jou bij het realiseren van belastingbesparingen en adviseren jou om dit voordeel te investeren in nieuwe ontwikkelingen.

 

Doordat jouw onderneming het juiste innovatieadvies krijgt, kun jij als ondernemer het verschil maken! Wij ontzorgen jou optimaal bij het vinden van passende financiering en/of de aanvraag van subsidies en regelingen.

Onderwerpen innovatieadvies

Het innovatieadvies van onze specialisten kan gaan over de volgende onderwerpen:

 

Innovatiebox

De innovatiebox is ingevoerd om ondernemers te stimuleren om innovatief te ondernemen. Als je innoverend onderneemt, kom je vaak in aanmerking voor een fors belastingvoordeel. Jouw innovatieve winst wordt dan namelijk niet tegen 25% vennootschapsbelasting belast, maar tegen slechts 9%!

 

Weten hoe dit precies zit? Lees hier het blog over de innovatiebox.

 

WBSO

Je kunt jouw financiële lasten van innovatieve projecten verlagen door gebruik te maken van de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). De overheid stimuleert via deze regeling om meer te investeren in onderzoek c.q. innovatie, met als doel het bijdragen aan meer innovatievermogen en versteviging van de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven.

 

Meer weten over de WBSO, lees hier het blog.

 

Financieringsvormen

Voor het onderzoeken van de haalbaarheid, het ontwikkelen en/of het in de markt zetten van een innovatief idee is in veel gevallen een financiering nodig. Tegenwoordig lukt dat niet altijd meer via de traditionele wegen, zoals de bank.

 

Lees hier het blog over alternatieve financieringsvormen.

Werkwijze innovatieadvies van BonsenReuling

De specialisten van BonsenReuling begeleiden jou vanaf moment één; van totstandkoming van de ideeën (financiering), gedurende de ontwikkeling van ideeën (subsidies en WBSO) en na het in de markt zetten van het innovatieve product of proces (de innovatiebox).

 

Uiteraard kun je ook een gedeelte van het proces de hulp inschakelen van onze specialisten, zij voorzien jou altijd van het beste innovatieadvies. Zo kun jij je als ondernemer mooi richten op wat voor jou echt van belang is.

Fiscaal advies in een oerwoud van regels en kansen

Onze fiscalisten kennen niet alleen de bedreigingen van de fiscale regels; ze kennen ook de kansen en hebben een goede relatie met de belastingdienst. Naast een vast aanspreekpunt profiteer je natuurlijk ook van de kennis van de rest van ons team.

 

BonsenReuling heeft naast fiscaal advies een breed scala aan expertises in eigen huis. Vanuit verschillende perspectieven kijken we naar jouw organisatie. Zo houden we een brede blik en zorgen we ervoor dat we geen zaken over het hoofd zien, alleen op deze manier kunnen wij echt van toegevoegde waarde zijn.

 

Onze fiscale afdeling bestaat voornamelijk uit fiscaal juristen en fiscaal economen. Deze adviseurs onderscheiden zich door het bedenken van intelligente en creatieve fiscale oplossingen voor jou of jouw bedrijf – uiteraard binnen de grenzen van de wet.

Meer weten over wat we allemaal doen?

Plan een afspraak met één van onze specialisten.