Meldingsplicht bij een opdracht aan buitenlandse ondernemers

Schakelt u als Nederlandse opdrachtgever een buitenlands bedrijf in voor een opdracht? Bekijk of er een WagwEU-melding (Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU) gedaan dient te worden.

 

Wij hebben informatie beschikbaar vanuit het oogpunt van de Nederlandse opdrachtgever, maar ook vanuit het oogpunt van de buitenlandse opdrachtnemer.

Dienstontvangers

Bent u een Nederlandse opdrachtgever en schakelt u, voor een tijdelijke opdracht, een buitenlands bedrijf in, welk bedrijf (een deel) van de werkzaamheden feitelijk in Nederland gaat uitvoeren of laat uitvoeren door middel van detachering van haar personeel? Dan is er een grote kans dat een melding in de zin van de WagwEU (Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU) gedaan moet worden aan de Nederlandse overheid.

 

De buitenlandse opdrachtnemer moet dan voor de start van de werkzaamheden in Nederland een melding doen. U bent als opdrachtgever verplicht deze melding te checken en zelf uiterlijk vijf werkdagen na aanvang van de werkzaamheden een melding te doen, indien de opdrachtnemer niet of niet tijdig meldt. Er gelden gelukkig wel wat uitzonderingen.

 

Lees hier ons blog met alle informatie.

Dienstverrichters

Bent een buitenlandse opdrachtnemer die voor een Nederlandse opdrachtgever tijdelijke werkzaamheden gaat uitvoeren in Nederland of laat uitvoeren door middel van detachering van personeel? Dan is er een grote kans dat een melding in de zin van de WagwEU (Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU) gedaan moet worden aan de Nederlandse overheid.

 

Lees hier ons blog met alle informatie. Deze informatie is tevens in het Engels en Duits beschikbaar.

Samenwerking BonsenReuling en ECOVIS

Door de toenemende internationalisering werkt BonsenReuling intensief samen met de internationale organisatie ECOVIS International. Hierdoor hebben wij wereldwijd goede relaties met accountants, belastingadviseurs en juristen en kunnen wij hoogwaardig advies geven over internationaal ondernemen, fiscale- en juridische zaken.

 

Via ECOVIS BonsenReuling Audit B.V. mogen wij ook controles verrichten voor internationale structuren en werken we samen met accountants over de hele wereld.

 

ECOVIS International is een wereldwijd netwerk van accountants en adviseurs in meer dan 90 landen.

 

Door te klikken op bovenstaande video geef u toestemming voor het plaatsen van retargeting cookies door DoubleClick, zie het privacystatement van Google.

Meer onderwerpen over internationaal ondernemen

Als ondernemer heb jij één aanspreekpunt en profiteer je toch van de kennis van de rest van het team en netwerk. Je weet ons te bereiken als je vragen heb of wilt sparren. Wij investeren in het leren kennen van jouw organisatie, alleen op deze manier kunnen wij van toegevoegde waarde zijn en jouw onderneming van het beste advies voorzien.

 

Onze specialisten denken over de landgrenzen met je mee, waar je dan ook bent.

Meer weten over wat we allemaal doen?

Plan een afspraak met één van onze specialisten.