0

Vestigingen

0

Professionals

0

+

Klanten

0

Opgericht in

Wie zijn wij?

BonsenReuling Accountants & Adviseurs

BonsenReuling Accountants & Adviseurs is een maatschap die wordt gevormd door elf beroepsvennootschappen en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09193643. Het btw-nummer is NL 004477005B01.

 

De Audit-activiteiten zijn ondergebracht in een afzonderlijke vennootschap.

ECOVIS BonsenReuling Audit B.V.

Onze audit-activiteiten zijn ondergebracht in ECOVIS BonsenReuling Audit B.V.

 

ECOVIS BonsenReuling Audit B.V. verricht wettelijke controles in het kader van de Wta (Wet Toezicht Accountantsorganisaties). De Wta bepaalt dat alleen accountantsorganisaties met een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) wettelijke accountantscontroles mogen verrichten. De AFM heeft deze vergunning aan ECOVIS BonsenReuling Audit B.V. verleend onder vergunningnummer 13000746. Dit is opgenomen in het openbare register op de website van de AFM.

ECOVIS BonsenReuling B.V.

Vanuit ECOVIS BonsenReuling B.V. adviseren wij jou graag op het gebied van internationaal ondernemen, zowel binnen Europa als ook daar buiten. Via ECOVIS zijn wij onderdeel van een wereldwijd netwerk van accountants en adviseurs in meer dan 90 landen.

 

ECOVIS BonsenReuling B.V. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66836573. Het btw-nummer is NL 856718087B01.

mr. Geerke Vos Directeur

drs. Rob Droppers RA | AA Directeur

Stefan Klijn AA Directeur

Martijn Schotman MSc RA Directeur

mr. Arthur Janssen RB Directeur

Frank Maarsingh RA Directeur

Roel Wieggers RA | AA Directeur

Mark Janssen AA Directeur

mr. Mark de Jonge RB Directeur

Ingmar Pondes RB Directeur

Koen Gerritsen RA Directeur

SPONSORING EN MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMEN

Wij voelen ons betrokken bij en verbonden met de regio waarin wij werkzaam zijn.

 

Sponsoring in het algemeen en sportsponsoring in het bijzonder is communiceren met emotie en betrokkenheid. Op het gebied van sponsoring is BonsenReuling al sinds jaar en dag actief.

Zo worden er tal van initiatieven gesponsord in de gemeenten waar BonsenReuling gevestigd is.

SAMENWERKEN & NETWERKEN

Samen met andere ondernemers zetten wij ons in voor een economisch sterke regio. Wij zijn daarom aangesloten bij diverse ondernemersnetwerken. Hiermee bundelen wij onze krachten in de vorm van kennis uitwisselen, meepraten en meedoen.

Historie

2023

100 jaar BonsenReuling

Sinds de start van ons bestaan hebben we een ongelooflijke reis afgelegd! Onze groei heeft ons in staat gesteld om onze dienstverlening en expertise naar nieuwe hoogte te tillen en om nog meer klanten te bedienen. Maar hetgeen dat ons het meest trots maakt, zijn onze collega’s – het kloppende hart van ons bedrijf. Onze medewerkers zijn degenen die dagelijks bijdragen aan onze groei, innovatie, kwaliteit en succes.  Lees meer…

2023

Rob Droppers toegetreden tot de maatschap

Op 1 januari 2023 is Rob Droppers als vennoot toegetreden tot de maatschap BonsenReuling Accountants & Adviseurs. Daarmee telt de maatschap 11 vennoten.

 

Voor zijn aanstelling als vennoot was hij al 16 jaar in dienst bij BonsenReuling, begonnen als beginnend assistent accountant en zich doorontwikkeld tot Accountant-Administratieconsulent. Daar bleef het niet bij, bij Droppers stond ontwikkeling altijd voorop en hij heeft ook de opleiding Registeraccountant met succes af weten te ronden. Dat maakt dat Droppers met veel facetten in de accountancy raakvlakken heeft.

2022

Nieuwe positionering BonsenReuling

We positioneren BonsenReuling als de meest zorgvuldige in de branche. We zijn zo stipt als maar kan. Niet om vervelend te zijn, maar om het maximale uit ondernemers en bedrijven te halen. Die zorgvuldigheid past bij de rollen die we hebben als accountant en adviseur, maar ook bij de wet- en regelgeving die we altijd weer toepassen. Onze stiptheid gaat gepaard met het creëren van rust. Vanuit die dubbelslag helpen we relaties hun impact te vergroten. Of dat nou een beter bedrijfsresultaat of groei als ondernemer moet zijn.

2021

Mark Janssen toegetreden tot maatschap

Op 1 januari 2021 is Mark Janssen als vennoot toegetreden tot de maatschap BonsenReuling. Daarmee telt de maatschap 10 vennoten. De 36-jarige Janssen is geboren in Nijmegen en woont met zijn gezin in Huissen. Voor zijn aanstelling als vennoot was hij al ongeveer 15 jaar in dienst bij BonsenReuling en haar rechtsvoorganger Hoogeveen & Janssen Accountants en Belastingadviseurs, waar hij zich van assistent accountant tot Accountant-Administratieconsulent heeft ontwikkeld.

2020

Nieuw kantoor: Doetinchem

Sinds oktober 2020 zijn wij ook gevestigd in Doetinchem. Je vindt ons in het gerenoveerde bedrijfs-verzamelgebouw Het Hanzepand op Bedrijventerrein De Huet (voormalig Misset-pand). De vestiging ligt direct aan de N813, dichtbij de snelweg A18 en het treinstation de Huet, een mooie uitvalsbasis voor de Liemers en de West-Achterhoek. Helemaal nieuw is BonsenReuling in de regio Liemers West -Achterhoek niet. Zo werken we al jaren voor vele ondernemers in die regio. Ook wonen er diverse medewerkers waaronder kantoorleider Erik Wassink AA.

2020

Ben Reuling overleden

Op 20 juni 2020 is Ben Reuling na een kort ziekbed overleden. Ben is oud-eigenaar en naamgever van BonsenReuling en speelde lange tijd een centrale rol bij BonsenReuling. In 1966 trad hij in dienst als assistent accountant. Ruim 35 jaar later nam hij afscheid als directeur. In de tussentijd maakte BonsenReuling, mede door het ondernemerschap en de deskundigheid van Ben, een sterke groei door en kreeg het een professioneel karakter.

2019

Martijn Schotman toegetreden tot maatschap

Per 1 januari 2019 is Martijn Schotman MSc RA toegetreden tot de maatschap. Martijn is registeraccountant, 37 jaar, geboren in Lichtenvoorde en woonachtig in Winterswijk. Martijn is binnen BonsenReuling vooral actief in de auditpraktijk en is daar al jaren één van de eindverantwoordelijk accountants. Voor zijn aanstelling als vennoot was hij meer dan 12,5 jaar in dienst bij BonsenReuling.

2018

Directievoorzitter wissel

Tijdens een besloten receptie met naaste familie en collega’s heeft Henny Kok op vrijdag 14 december 2018 afscheid genomen van zijn functie als directievoorzitter bij BonsenReuling. Ondanks dat hij zijn maatschapsaandeel heeft overgedragen aan de andere vennoten is het geen definitief afscheid. Henny blijft nog actief als ondernemersadviseur. De besloten receptie voor directie en collega’s bij ’t Zwaantje in Lichtenvoorde kende een optreden van oud-Normaal gitarist Ferdi Joly en een videoboodschap vanuit de Johan Cruijff ArenA van Edwin van der Sar, algemeen directeur Ajax.

 

Frank Maarsingh zal Henny Kok opvolgen als directievoorzitter van de maatschap. Frank was voor zijn aanstelling als directievoorzitter al ruim 20 jaar werkzaam bij BonsenReuling, waarvan 13 jaar als vennoot.

2018

60-jarig bestaan

Op vrijdag 28 september 2018 vierden wij het 60-jarig bestaan van BonsenReuling. Die dag gingen we per touringcar naar onze hoofdstad Amsterdam. Daar werd het Rijksmuseum bezocht, aansluitend een rondvaart over de historische grachten, afgesloten met een bezoek aan hotspot A’DAM Toren. Met een uitzicht over de oude stad en na livemuziek van de vleugel volgde de jubileumtoespraak van directievoorzitter Henny Kok.

 

Het diner en feest werden gehouden in de kleine zaal van Schouwburg Amphion in Doetinchem alwaar de partners ook aanwezig waren. Ook oprichter Ben Reuling en zijn partner waren daarbij. De avond werd afgesloten met een optreden van de meest gevraagde artiest van het moment en Amsterdammer; Andre Hazes jr.

2017

Geerke Vos toegetreden tot maatschap

Op 1 januari 2017 is mr. Geerke Vos als vennoot toegetreden tot de maatschap BonsenReuling Accountants-Belastingadviseurs. Daarmee telt de maatschap op dat moment 9 vennoten en is zij de enige dame van het gezelschap.

 

Voor haar aanstelling als vennoot was zij 9 jaar in dienst bij BonsenReuling als jurist. Zij heeft de huidige juridische afdeling opgezet.

2016

BonsenReuling naar ECOVIS

Per oktober 2016 heeft BonsenReuling zich aangesloten bij het internationale accountancy- en belastingadviesnetwerk ECOVIS International. De aansprekende Duitse beleidskoers vanuit het hoofdkantoor in Berlijn en een sterker wereldwijd netwerk waren aanleiding voor de overstap naar ECOVIS. Ook verkreeg BonsenReuling hiermee meer exclusiviteit als landelijk expertisekantoor.

 

De naam voor Audit-diensten veranderde van Kreston BonsenReuling Audit naar ECOVIS BonsenReuling Audit B.V.

2016

Een 4e vestiging

Per 1 april 2016 is BonsenReuling gefuseerd met Hoogeveen & Janssen Accountants en Belastingadviseurs (vestiging in Elst). Deze aansluiting had voor zowel Hoogeveen & Janssen als voor BonsenReuling in de veranderde markt een duidelijke toegevoegde waarde. BonsenReuling wilde graag uitbreiden richting regio Arnhem-Nijmegen. Hoogeveen & Jansen keek met name naar de ontwikkelingen in het vakgebied en de gevolgen hiervan voor de kwaliteit op de lange termijn.

 

Het directieteam van BonsenReuling breidde zich door deze fusie uit met de komst van Arthur Janssen, één van de vennoten van Hoogeveen & Janssen Accountants en Belastingadviseurs.

2015

Uitbreiding directie

Ingmar Pondes is per januari 2015 als vennoot toegetreden tot de maatschap BonsenReuling Accountants-Belastingadviseurs.

 

Pondes is werkzaam in de vestiging Eibergen, als fiscalist. Hij heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de advisering rondom ondernemen in en met Duitsland. Via de Duitsland-desk adviseert hij veel Nederlandse en Duitse ondernemers die grensoverschrijdend werken. Verder is hij actief binnen het internationale ECOVIS-netwerk, in het bijzonder vanwege nationale en internationale omzetbelastingvraagstukken.

2014

Bezoekadres Düsseldorf

Vanaf het najaar van 2014 beschikt BonsenReuling over een representatief Duits bezoekadres in Düsseldorf. De BonsenReuling Duitsland-desk begeleidt al jaren Nederlandse ondernemers op de Duitse markt en vice versa. Om de dienstverlening, vooral voor de Duitse markt, te verbeteren is het bezoekadres in Duitsland geopend in het centrum van Düsseldorf. Ook is er een Duitse website ontwikkeld: www.bonsenreuling.de.

2014

Kreston BonsenReuling Audit B.V.

In september 2014 heeft BonsenReuling een volgende stap gezet in de professionalisering van de diensten voor bedrijven die controleplichtig zijn en internationaal zaken doen. BonsenReuling beschikt al jaren over de vereiste vergunning van de AFM voor het uitvoeren van wettelijke controles voor zogenaamde controleplichtige bedrijven.

 

Om bedrijven die internationaal zaken doen een wereldwijd zakelijk netwerk te kunnen aanbieden zijn wij sinds 2005 lid van Kreston International. Om de eenheid en herkenbaarheid van dit netwerk te vergroten, is door de leden van Kreston International besloten om de naam Kreston meer naar buiten toe uit te dragen en de naam Kreston op te nemen in de bedrijfsnaam. BonsenReuling Audit B.V. is dan ook Kreston BonsenReuling Audit B.V. gaan heten en is de bijbehorende huisstijl van Kreston doorgevoerd.

2013

Wisseling binnen de maatschap

In 2012 is Harm Sikkes uit de maatschap getreden en met ingang van januari 2013 heeft Roel Wieggers als nieuwe vennoot de maatschap versterkt.

2009

Toetreding nieuwe vennoten

BonsenReuling begon 2009 met de toetreding van twee nieuwe vennoten tot de maatschap. Mark de Jonge en Stefan Klijn zijn beiden reeds meerdere jaren verbonden aan BonsenReuling en hebben het vennotenteam met ingang van januari 2009 versterkt.

2008

Nieuwe vestiging: Deventer

BonsenReuling heeft in 2008 een nieuwe vestiging geopend in Deventer. Deze vestiging is een uitbreiding van de activiteiten die reeds in Deventer werden ontplooid.

 

In 2008 is besloten de vestigingen autonomer te laten functioneren. De vestiging in Duiven en de vestigingen in Lichtenvoorde, Eibergen en Deventer hebben per 1 mei 2008 hun activiteiten als zelfstandige entiteiten voorgezet. De vestigingen in Lichtenvoorde, Eibergen en Deventer gaan verder onder de huidige naam BonsenReuling.

2007

Fusie

Per 1 januari 2007 is BonsenReuling gefuseerd met Bouwer & Officier Accountants (vestigingen Groenlo en Deventer). Deze fusie is mede naar aanleiding van de geldende wetgeving in het kader van de WTA tot stand gekomen. Het directieteam van BonsenReuling breidde zich door deze fusie uit met de komst van Koen Gerritsen, één van de vennoten van Bouwer & Officier Accountants.

2006

Nieuwe naam en logo

De drie vestigingen blijven verder bouwen aan de toekomst. Met de gewijzigde naam BonsenReuling Accountants-Belastingadviseurs en een bijbehorend nieuw logo is in oktober 2006 een volgende stap gezet. Daarnaast is in dezelfde periode BonsenReuling Audit opgericht voor onze wettelijke controles in het kader van de WTA.

2005

Toetreding Frank Maarsingh

Op 1 januari 2005 werd het vennotenteam uitgebreid met Frank Maarsingh.

2000

Nieuwbouw vestiging Eibergen

De plannen voor een nieuwe vestiging werden gerealiseerd in Eibergen. In 2000 hebben we ons gevestigd in een nieuw bedrijfsgebouw aan de Nijverheidstraat 6.

1994

Uitbreiding vestigingen

Mede door de overname van een kantoor te Oosterbeek, waarmee reeds een jarenlange samenwerking bestond, werden de activiteiten steeds verder uitgebreid. Om de continuïteit van het bedrijf te handhaven werden in de loop der jaren nieuwe vennoten aangetrokken. Zo trad per 1 januari 1994 Henny Kok toe tot de maatschap.

 

Het kantoor in Oosterbeek verhuisde naar een nieuw kantoorgebouw in Duiven. Vanuit de markt kwam steeds meer vraag naar fiscaal-juridisch advies. Aangezien deze advisering een steeds groter onderdeel werd van de dienstverlening van Bonsen & Reuling is de naam van het kantoor gewijzigd in Bonsen & Reuling Accountants en Belastingadviseurs.

Tevens ontstonden plannen voor het openen van een nieuwe vestiging.

1958

Overname

In 1958 neemt Kloppenburg kantoor Nienhuis over en opent een vestiging in Lichtenvoorde. Het kantoor blijft groeien in klanten en personeel.

 

In 1967 wordt Jos Bonsen vennoot en tien jaar later treedt ook Ben Reuling toe tot de maatschap. In 1980 ontstaat uiteindelijk Bonsen & Reuling, wat later, niet alleen in de volksmond, maar ook officieel BonsenReuling wordt genoemd.

 

Ook na het overlijden van de heren Bonsen en Reuling bleven hun namen aan het kantoor verbonden.

1945

Gerard Kloppenburg

In 1945 komt Gerard Kloppenburg voor Nienhaus werken, die per 1954 vennoot wordt.

1923

Opgericht

In 1923 begon Hermann Nienhaus een accountantskantoor in Arnhem.

 

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog verandert Arnhem in een frontstad. Bij de beschietingen komt het kantoor onder vuur te liggen, waardoor hij genoodzaakt is en ander pand te betrekken.