Waarom online ondernemen van BonsenReuling?

Als je je verdiept in online ondernemen of er al mee bezig bent gegaan zijn deze vragen je ongetwijfeld niet onbekend:

  • Hoe richt ik mijn (online) administratie in?
  • Online ondernemen gaat met vaak over de landgrenzen heen. Hoe zit het met belasting betalen wanneer ik aan klanten in het buitenland lever?
  • Hoe organiseer ik retourzendingen?
  • Hoe houd ik de steeds veranderende wet- en regelgeving bij?

 

Deze en andere vragen spelen niet alleen bij beginnende online ondernemers, maar ook bij ondernemers die al langer online actief zijn. Wij zijn graag je zakelijke partner die jouw online business begrijpt en jouw risico’s beperkt, met verstand van online- administratie, fiscale en juridische zaken.

 

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van online ondernemen en kunnen daarmee van toegevoegde waarde zijn voor jouw onderneming!

Juridische kwesties bij online ondernemen

Bij online ondernemen spelen talloze juridische kwesties een rol. Ons juridische team heeft kennis en ervaring met onder andere de volgende zaken:

 

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn ook bij online ondernemen onmisbaar. Zodoende weten jij en jouw klant direct wie welke rechten en plichten heeft, zonder dat hier steeds opnieuw over hoeft te worden onderhandeld.

 

Koop op afstand

Koop op afstand (bijvoorbeeld via een webshop) brengt voor jouw klant extra risico’s met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld een stuk moeilijker om het product of de dienst van te voren goed te beoordelen. Consumenten worden daarom bij koop op afstand extra beschermd. Als online ondernemer moet je rekening houden met deze extra bescherming van jouw klanten, zo ben je bijvoorbeeld verplicht een consument te wijzen op de wettelijke bedenktermijn.

 

Privacyrecht

Bij online ondernemen heb je vrijwel altijd te maken met persoonsgegevens van jouw (potentiële) klanten. Je mag niet zomaar persoonsgegevens verzamelen, bovendien moet je er zeer zorgvuldig mee omgaan. Om te voorkomen dat je hoge boetes krijgt opgelegd door overtreding van de privacywetgeving, kunnen wij je adviseren hoe juist om te gaan met persoonsgegevens.

 

Intellectuele eigendomsrechten

Welke domeinnaam kan ik kiezen? Wie beschikt over het auteursrecht van mijn website? Mag ik een willekeurige foto op mijn website plaatsen? Zomaar wat vragen ten aanzien van intellectueel eigendomsrecht, waar je gedurende het online ondernemen mee te maken krijgt.

Online administratie

Voor online ondernemers is een online administratie een must. De online administratie biedt de mogelijkheid om op ieder moment en op iedere plek middels internet inzicht te verkrijgen in de administratie. Dit voorziet in de behoefte van ondernemers om al gedurende het boekjaar op de hoogte te zijn van de financiële situatie van hun onderneming. De online software die wij aanbevelen, zorgt er tevens voor dat de efficiency sterk wordt vergroot. Kun jij je mooi richten op wat voor jou echt belangrijk is.

 

BonsenReuling zorgt er met het volledige gedigitaliseerd concept ‘BonsenReuling Online’ voor dat ondernemers steeds inzicht hebben in de financiële prestaties van de onderneming. Het concept ‘BonsenReuling Online’ bestaat uit verschillende modules waarbij BonsenReuling de ondernemer volledig of gedeeltelijk kan ontzorgen door de optimaal geautomatiseerde administratiesystemen ter beschikking te stellen.

Fiscale zaken bij online ondernemen

Ook op fiscaal vlak liggen er uitdagingen bij online ondernemen. Je moet uiteraard voorkomen dat je te veel belasting betaalt of fiscaal voordeel misloopt. Onze fiscalisten kennen niet alleen de bedreigingen van de fiscale regels; ze kennen ook de kansen en hebben een goede relatie met de belastingdienst. Onze adviseurs denken graag met je mee en zorgen ervoor dat jij de juiste keuzes maakt, zodat jij online succesvol wordt!

 

Zaken die aandacht verdienen:

 

Rechtsvorm

Ken je alle voor- en nadelen van de verschillende rechtsvormen (eenmanszaak/firma/cv/bv/nv e.d.)? Elke rechtsvorm heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Door vanaf het begin met je mee te denken kun je direct starten met online ondernemen vanuit de rechtsvorm die het beste bij jouw situatie past.

 

Belasting betalen in het buitenland?

Bij het leveren van jouw goederen en/of diensten krijg je te maken met omzetbelasting. Door het internet vervagen de landgrenzen en worden er mogelijk goederen of diensten verkocht in het buitenland. Afhankelijk van het land en jouw product of dienst, is het mogelijk dat je de omzetbelasting hiervoor in het betreffende land moet betalen.

 

Algemene fiscale zaken

Tevens zijn er nog meer diverse fiscale zaken waar je als ondernemer tegenaan kunt lopen. Bestaan er fiscale voordelen voor nieuw aangeschafte soft- en/of hardware? Groeit jouw bedrijf en wil je personeel in dienst nemen? Wil je vanuit het buitenland ondernemen?

Marketing, social media en online vindbaarheid

Wij hebben een groot netwerk van gespecialiseerde partners op het gebied van marketing, Social Media en online vindbaarheid. Daarmee groeit jouw online business snel tot een succes.

Meerdere disciplines die jou van advies voorzien

Onze specialisten van verschillende afdelingen werken nauw met elkaar samen om cliënten van het juiste advies te voorzien. Maar als het om online ondernemen gaat, gaat dat nog een stukje verder, wij hebben op het vlak van online ondernemen namelijk onze krachten gebundeld. Een team van specialisten met kennis op verschillende vakgebieden werkt nauw met elkaar samen. Vanuit verschillende perspectieven kijken we naar jouw organisatie. Zo houden we een brede blik.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op om te sparren over online ondernemen. Wij helpen je graag verder, ook wanneer wij niet jouw accountant zijn. Overstappen is dus niet noodzakelijk.

Meer over BonsenReuling Online

Bij BonsenReuling ben je aan het goede adres voor jouw online administratie. Wij hebben een team van gecertificeerde adviseurs beschikbaar voor alles wat samenhangt met jouw (online) administratie.

 

In combinatie met onze branchekennis en onze financiële achtergrond kunnen wij jou optimaal adviseren als het gaat om de inrichting van jouw administratie en bedrijfsprocessen.

 

Ons team denkt graag met je mee over het optimaliseren van je administratie zodat dit op de meest efficiënte wijze gebeurt. Wij koppelen jouw bestaande systemen, indien mogelijk, zoveel mogelijk aan jouw boekhouding. Zo wordt voorkomen dat gegevens dubbel moeten worden ingevoerd.

drs. Rob Droppers RA | AA

Directeur

0545-46 36 26 r.droppers@bonsenreuling.nl Stuur een bericht

Meer weten over wat we allemaal doen?

Plan een afspraak met één van onze specialisten.