De basis voor het verkrijgen van de juiste managementinformatie

De basis voor managementinformatie zoals actuele tussentijdse cijfers en prognoses is een administratie die up-to-date is. Denk hierbij aan een online administratie zoals bijvoorbeeld ExactOnline of Twinfield waarbij geautomatiseerde bankkoppelingen gelegd kunnen worden. Alle banktransacties worden zodoende automatisch geïmporteerd en dat scheelt veel ‘inklopwerk’ en daarmee ook automatisch veel tijd.

 

Naast de bankkoppelingen maak je als ondernemer de keuze of je gebruik maakt van een verwerkingssoftware voor al je inkomende facturen en bonnetjes. Een factuur of bonnetje uploaden is dan simpel gedaan door er bijvoorbeeld een foto van te maken met je telefoon. Op deze manier wordt het verwerken van je administratie niet alleen een stuk gemakkelijker en efficiënter, maar ook leuker! Meer over online ondernemen.

Duidelijke managementinformatie uit een gebruiksvriendelijk systeem

Op het moment dat je de administratie hebt verwerkt, heb je misschien nog niet direct de managementinformatie voorhanden waar je naar op zoek bent. Door de online administratie te koppelen aan een online dashboard, wordt dit inzicht wél gecreëerd. De cijfers worden namelijk functioneel weergegeven in vriendelijke grafieken waardoor het vaak in één oogopslag duidelijk is hoe je onderneming de afgelopen periode heeft gedraaid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de omzetontwikkeling, het behaalde resultaat of de beschikbare liquiditeit.

 

Doordat er sprake is van een ‘realtime’-koppeling met het online boekhoudpakket, ben je op ieder moment voorzien van de meest actuele cijfers. Wel zo prettig!

Meer onderwerpen over accountancy

BonsenReuling biedt een breed scala aan accountancy-diensten. Wij nemen graag de totale financiële administratie van jouw onderneming uit handen.

 

Of het nu gaat om het samenstellen, beoordelen en controleren van een jaarrekening, het uitvoeren van financiële audits of het opzetten van een managementinformatiesysteem. Met accountancy van BonsenReuling komen jij én jouw onderneming echt verder.

 

drs. Rob Droppers RA | AA

Accountant-Medewerker

0545-46 36 26 r.droppers@bonsenreuling.nl Stuur een bericht

Meer weten over wat we allemaal doen?

Plan een afspraak met één van onze specialisten.