Wat is de Duitsland-desk?

De Duitsland-desk bestaat uit een team medewerkers met verschillende specialisaties: belastingadviseurs, juristen, accountants, salarisadministrateurs en secretarieel medewerkers. Deze specialisten houden zich bezig met alle fiscaal-juridische en bedrijfseconomische aspecten van ondernemen in Duitsland en pakken zaken integraal aan. Zij beheersen de Duitse taal uitstekend en een aantal van hen is woonachtig in Duitsland. Ook werken wij met een eigen netwerk van specialisten in Duitsland.

 

Vanuit verschillende perspectieven kijken we naar jouw organisatie. Zo houden we een brede blik en zijn wij op alle punten scherp.

Hoe kan de Duitsland-desk voor jou het verschil maken?

  • Merk je dat jij en jouw adviseur gedurende het ondernemen in Duitsland niet voldoende kennis van het grensoverschrijdend recht (belastingen, sociale zekerheid, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, etc.) hebben?
  • Heb je problemen in de communicatie met jouw Duitse accountant of Duitse instanties?
  • Laat je door gebrek aan overzicht kansen liggen en mis je fiscale voordelen of onderken je wellicht de (fiscale) risico’s niet, waardoor boetes kunnen ontstaan?

 

Dit is slechts een greep uit de vragen die je kunt hebben als je de overstap naar Duitsland maakt, bijvoorbeeld om daar te werken of ondernemen. De Duitsland-desk adviseert en neemt jouw zorgen weg.

Waarbij kan de Duitsland-desk van dienst zijn?

  • Een bedrijf starten in Duitsland
  • Grensoverschrijdende audit/controle
  • Salary-split
  • In dienst nemen van Duitse werknemers
  • BPM-vrijstelling bij auto’s met Duits kenteken
  • Informatie over sociale zekerheid
  • Contact met Duitse instanties

 

De Duitsland-desk kan je bij allerlei vraagstukken en problemen bij het ondernemen in Duitsland van dienst zijn. Wil jij meer weten over de mogelijkheden, of heb je behoefte aan een vrijblijvend gesprek? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder, ook wanneer wij niet jouw accountant zijn. Overstappen is dus niet noodzakelijk.

 

Onderneem jij voornamelijk internationaal, maar niet per definitie in Duitsland? Bekijk dan onze pagina over Internationaal ondernemen. Wij hebben de juiste kennis in huis om jou en jouw onderneming verder te brengen.

Ondernemen over de grens

Onderneem jij internationaal en vind jij het lastig om altijd bij te blijven en je te verdiepen in de regelgeving in elk land? Of zoek je begeleiding bij de oprichting van een buitenlandse vennootschap? Vraag jij je af welke belastingzaken je internationaal geregeld moet hebben?

 

Als je buiten de landsgrenzen onderneemt is dit nog maar een kleine greep uit de vraagstukken die op je af komen. Hoe prettig is het dan dat er adviseur met je meedenkt en jou van proactief advies voorziet, met oog op de toekomst. De adviseurs van BonsenReuling hebben veel ervaring met internationale vraagstukken en als onze kennis op een bepaald vraagstuk niet toereikend is dan kunnen wij terugvallen op het ECOVIS-netwerk

Meer weten over wat we allemaal doen?

Plan een afspraak met één van onze specialisten.