Aanvraag

Dit is de poort tot de subsidie. Zorg dat de aanvraag passend is, reëel en haalbaar. Mocht het nodig zijn, zorg dat de organisatie klaar is voor het project en de aanvullende eisen. Weet waar je aan begint…

 

Looptijd

Na de aanvraagprocedure mag je dan eindelijk beginnen. Het bewaken van de voortgang is nu een belangrijk onderdeel van het proces.

  • Doen we de goede dingen?
  • Lopen we op schema qua uitvoering?
  • Liggen de financiën in lijn met wat was gedacht?
  • Voldoen we aan de gestelde (administratieve) voorwaarden?
  • Zijn er aanpassingen nodig in de subsidievoorwaarden?
  • Enz. Enz. Enz.

 

Een hele hoop zaken om op te letten maar wat mij betreft wel essentieel om geen problemen te krijgen met de subsidieverstrekker..

Afrekening/controle

Na afloop komt dan de verantwoording en (vanaf een bepaald bedrag) de controle op de afrekening. In eerdere blogs ben ik ingegaan op de aanpak van deze fase en de belangrijkste conclusie blijft, ook nu nog, als je subsidie wilt krijgen en houden, zorg dat je aan de voorwaarden voldoet qua aanvraag, uitvoering en verantwoording. Vanuit onze kennis kunnen wij helpen bij de opzet en uitvoering van de (administratieve) organisatie en de controle op de afrekening. Met onze kennissen kunnen wij ook samen het gehele proces begeleiden, dus neem gerust contact met mij op! Samen zorgen we ervoor dat dat het sprookje werkelijkheid wordt en geen nachtmerrie….

Publicatiedatum: 07-06-2018

Meer weten over wat we allemaal doen?

Plan een afspraak met één van onze specialisten.