Overzicht

Het is geen verrassing dat wij vanuit onze rol als accountant/adviseur ons volop in de cijfers en bedrijfsinzichten bevinden. Samen met andere adviseurs, bankiers en assurantietussenpersonen zorgen we voor een compleet overzicht van inkomen en vermogen. In meerjarige overzichten kunnen wij op deze manier laten zien hoe het inkomen en het (totale) vermogen zich ontwikkelt in de komende jaren. Wanneer het dan mooi geweest is, kan ook worden bekeken of de financiële situatie mooi blijft in de toekomst!

Financiële planning

Bovenstaande situatie is uiteraard een uitgelezen moment om een financiële planning te maken. Maar er zijn meer scenario’s waarbij het prettig is inzicht te krijgen in een financieel toekomstplaatje, denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Hoeveel vermogen kan ik schenken aan mijn kinderen?
    Wat is de financiële situatie van het gezin op het moment dat de kostwinner overlijdt dan wel arbeidsongeschikt wordt?
  • Kan ik nu stoppen met werken zonder dat ik mijn uitgavepatroon hier te veel op aan moet passen?
    Voor welk bedrag moet ik mijn onderneming verkopen, wil ik zelf nog zorgeloos verder kunnen leven?

 

Dit zijn belangrijke vraagstukken waarbij jij zelf wellicht de (financiële) gevolgen niet helemaal overziet. Hulp nodig bij het in kaart brengen van jouw eigen financiële planning? Of wil je graag sparren over één van de geschetste scenario’s? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Publicatiedatum: 27-10-2021

drs. Rob Droppers RA | AA

Accountant-Medewerker

0545-46 36 26 r.droppers@bonsenreuling.nl Stuur een bericht

Meer weten over wat we allemaal doen?

Plan een afspraak met één van onze specialisten.